Radar · Miljö

Rockström och Skarsgård till Way out wests klimatscen

Johan Rockström omgiven av glada människor under konferens

Sedan 2022 inleds musikfestivalen Way out west med samtal om klimat och hållbara festivaler. Till årets upplaga av Greentopia kommer bland andra forskaren Johan Rockström, skådespelaren Gustaf Skarsgård, designern Bea Szenfeld och poeten Faysa Idle.

På torsdag är det festivaldags i Göteborg, när Way out west slår upp portarna. För tredje året i rad inleds evenemanget med klimatscenen Greentopia där forskare, artister, och samhällsdebattörer diskuterar allt från hållbara turnéer till festivalmode, och hur ”musik- och festivalbranschen kan påskynda klimatomställningen”. Det senare kommer att diskuteras av stjärnforskaren Johan Rockström tillsammans med hållbarhetsanalytikern Owen Gaffney och Jessica Edlom, som forskar om musikbransch och fankultur vid Karlstad universitet.

Andra punkter på programmet är ett samtal med skådespelaren Gustaf Skarsgård och Johan Mandaric Reunanen, känd från Alkispodden, som utforskar klimatkrisens kopplingar till beroendesjukdom, och modedesignern Bea Szenfeld som reflekterar över hur musikbranschen kan främja en övergång till slow fashion.

Artister med ansvar?

Som avslutning kommer en artistpanel, med bland andra musikern Marit Bergman och poeten och författaren Faysa Idle, diskutera vilket ansvar personer i offentligheten har när det kommer till att ta ställning i för samhället avgörande frågor som klimatkrisen.

Greentopia på Way out west vänder sig framför allt till musik- och evenemangsbranschen, men alla besökare med VIP-pass kan ta del av programmet, meddelar arrangören Livegreen, som tillsammans med Svensk live och Stockholm resilience centre står bakom evenemanget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV