Radar · Politik

Liberalerna i Göteborg polisanmäler stadens bojkott mot Israel

Krigföringen har lett till svåra humanitära förhållanden i Gaza, uppger FN.

Göteborgs stads beslut att bojkotta inköp från bland annat Israel har lett till en politisk strid och nu har Liberalerna polisanmält de fem ledamöter från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som sitter i nämnden och som fattade beslutet.

I förra veckan överklagade Liberalerna och Sverigedemokraterna beslutet om bojkott till förvaltningsrätten – som beslöt att stoppa bojkotten fram tills dess att målet avgörs slutgiltigt. Dessutom skriver förvaltningsrätten att nämndens beslut sannolikt är olagligt:

”Förvaltningsrätten anser att det finns starka skäl som talar för att nämndens beslut att bland annat sluta köpa in produkter ursprungsmärkta av vissa stater är olagligt. Domstolen anser även att beslutet kan få betydande konsekvenser för både enskilda och allmänna intressen, stod det i beslutet, uppger Upphandling24.

– Så här får inte en anständig politiker bete sig i Göteborg. Då måste vi markera och det är därför som vi lämnar in en polisanmälan om att man då har gjort tjänstefel, säger oppositionsrådet Axel Darvik till SVT Nyheter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV