Radar · Miljö

Klimataktivister i Tyskland slutar klistra fast sig på vägar

Vägblockader som denna i centrala Berlin i oktober kommer det att bli slut med enligt tyska nätverket "Sista generationen".

Aktivisterna från Letzte Generation (Sista generationen) i Tyskland kommer att sluta med aktioner där de klistrar fast sig och blockerar vägar. Det meddelar de i ett pressmeddelande på sin hemsida

Men protesterna kommer att fortsätta i ny form, fortsätter de, och kommer att bli ”omöjliga att ignorera”.

”Med start i mars kommer vi att uppmana till olydiga sammankomster över hela landet. Istället för att dela upp oss i små grupper och blockera vägar kommer vi att hålla olydiga sammankomster med många människor. Och där vi inte kan ignoreras”, skriver nätverket i pressmeddelandet. 

Dels kommer aktivisterna rikta in sina aktioner på ”platser för fossil förstörelse”, såsom flygplatser, kolkraftverk eller pipelines. 

Dels kommer de att genomföra en annan typ av protester: att konfrontera politiker och beslutsfattare, offentligt och framför kameror. Detta för att få dem att tala ”offentligt och ärligt” om klimatförstörelse och behovet av förändring. 

Därför kommer Letzte Generation att utforma en uppmaning till förbundspresident Frank-Walter Steinmeier.

”Enligt vår uppfattning är Frank-Walter Steinmeier högt respekterad och som neutral auktoritet är han rätt adressat för en sådan vädjan om ärlighet”, skriver nätverket. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV