Radar · Utrikes

Miljöaktivister sköts ihjäl vid motorvägsblockad

Aktivister håller en minnesstund för de två aktivister som dödades av en bilist vid en protest mot det kanadensiska gruvföretaget First Quantum, igår onsdag i Panama.

En äldre man från USA har gripits i Panama, misstänkt för att ha skjutit ihjäl två demonstranter som blockerade en motorväg i protest mot en gruva.

Aktionen ägde rum strax väster om Panama City, på den panamerikanska motorväg som går från söder till norr genom Syd-, Central- och Nordamerika.

• Läs även: En miljöaktivist mördas varannan dag

Flera reportrar och fotografer fanns på plats för att bevaka händelsen när mannen klev ur sin bil och sköt två av aktivisterna på nära håll.

De pågående protesterna är mot driften av ett stort dagbrott i ett artrikt djungelområde. Kanadensiska First Quantum Minerals fick nyligen tillstånd att utvinna koppar i ytterligare 20 år, med möjlighet att förlänga i 20 år till efter det.

Den gripne är identifierad som en 77-årig pensionerad advokat med medborgarskap i både USA och Panama.

En aktivist vid en tidigare protest, den 19 oktober, i Panama City. Foto: Arnulfo Franco/AP/TT Foto:
Panama City den 19 oktober. Kanadensiska First Quantum Minerals fick nyligen tillstånd att utvinna koppar i ytterligare 20 år, med möjlighet att förlänga i 20 år till efter det. Foto: Arnulfo Franco/AP/TT Foto:
Öppna i helskärm
1 / 2
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV