Energi · Syre tipsar

Unga textförfattare kan vinna pris i Tensta

I år består juryn till Tensta konsthalls textpris av Jens Lapidus, Melody Farshin och Nawroz Zakholy.

Vill du få din nya deckare bedömd av Snabba cash-författaren Jens Lapidus? Nu har Tensta konsthall öppnat sin brevlåda för alla som vill ställa upp och tävla med texter.

Tensta konsthalls textpris stiftades 2013 och många av de som har deltagit har gått vidare och blivit publicerade, bland andra Evin Ahmad, Mona Monasar och Arazo Arif. En annan som blivit känd via tävlingen är Nora Khalil som vann förstapris med några inskickade kapitel till det som sedan blev den i år augustnominerade romanen Yani. 

Syftet är att “formulera ett nytt kulturarv i textform och uppmuntra till nya historier”.

Tävlingen är öppen för alla i åldrarna 18-28 år och texterna kan bestå av dagboksanteckningar, filmmanus, sångtexter, dikter, spoken word, noveller, essäer, reportage, intervjuer, betraktelser och experimentella former av text och samarbeten.

I år består juryn av Jens Lapidus, Melody Farshin och Nawroz Zakholy.

–Att skriva kan vara både roligt och viktigt, och i de bästa stunderna är det en flowig resa. Jag önskar att så många som möjligt ska få uppleva känslan att skapa berättelser som berör och att få sina alster lästa av erfarna ögon betyder mycket. Jag ser fram emot att hitta vinnarna, säger Jens Lapidus, i ett pressmeddelande.

Fotnot: Sista datum för att skicka in sin text är måndagen den 15 maj till paulina@tenstakonsthall.se.