Radar · Utrikes

Efter skalvet: Hamn i lågor

Hamnen i turkiska Iskenderun har drabbats av en kraftig containerbrand efter gårdagens jordbävning.

En massiv brand rasar i en av Turkiets största hamnstäder efter gårdagens stora jordbävning. Söndervälta containrar står i lågor och kastar svart rök högt i skyn.

Jordbävningen som drabbade södra Turkiet under gårdagen har krävt minst 5 000 människors liv. Dödssiffran förväntas stiga i takt med att rasmassorna i många städer undersöks.

Skalvet orsakade även stor skada på mycket av infrastrukturen i regionen. I hamnstaden Iskenderun, över 30 mil från de värsta skalvens epicentrum, har containrar välts omkull likt plockepinn och fattat eld. Flera korta videor på sociala medier gör gällande att branden rasat i över ett dygn. Bilder visar också hur en rejält tjock svart plym höjer sig från platsen.

Även mer centrala delar av staden har fått se byggnader rasa och räddningsarbete pågår.

Iskenderun ligger vid Medelhavets östra del, nära den syriska gränsen. Staden är hem för närmare 200 000 invånare.

Branden tvingar företag att hitta andra vägar för att frakta vidare varor, enligt brittiska The Guardian som hänvisar till nyhetsbyrån Reuters. Danska fraktjätten Maersk säger till Reuters att alla transporter som är ute behöver ledas om till annan hamn. Enligt Maersk är det oklart när hamnen åter kan vara i fullt bruk.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV