Radar · Politik

Mod och Enhet vill befrukta varandra i EU-valet 2024

Nästa val till Europaparlamentet är planerat till 2024.

De små partierna Enhet och Mod ingår inför EU-valet vad de kallar ett historiskt samarbete för att dra nytta av varandras styrkor och skapa en starkare politisk kraft, skriver Enhet i ett pressmeddelande.

Mod beskriver att de engagerar folk från höger till vänster för att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Enhet skriver på sin webbplats att ”välmående människor och natur på en hållbar planet är centralt”.

– Genom att gå ihop med Enhet inför EU-valet och i gemensamma frågor stärker vi varandra och vår förmåga att nå ut till fler genom att förena våra krafter, säger Mods ordförande Andreas Sidkvist.

– Mod och Enhet “befruktar” varandra i en helhet där nytänkandet, passionen och modet kombineras med stabilitet, erfarenhet och ett holistiskt tankesätt, tillägger Gunilla Wigertz, talesperson för Enhet.

Enhet grundades 1990 och Mod bildades 2021. Båda partierna är motståndare till covidvaccinering och samarbetar med konspirationsteoretiska grupper som har kopplingar till högerextremister. Mod ifrågasätter även klimatkrisen, och söker samarbete med SD:s nyligen avhoppade riksdagsledamot Elsa Widding, som Syre tidigare rapporterat.

I riksdagsvalet 2022 fick Enhet 1 234 röster och Mod 6 077, rapporterade Fokus.

Läs även:

Konspirationist försöker ta över Miljömagasinet

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV