Radar · Fred

Fredsrörelse planerar protester inför Nato-mötet i Litauen

Protesterna kommer att genomföras mellan 6-9 juli och kommer att bestå av möten, debatter, seminarier och olika gatuaktioner, skriver Global women for peace united against Nato.

Den elfte juli hålls ett stort Nato-möte i Vilnius, i Litauen, där Rysslands pågående invasion av Ukraina ska diskuteras. Inför mötet organiserar fredsrörelsen, bland annat Global women for peace, protester i Bryssel vid Nato-högkvarteret.

Protesterna kommer att genomföras mellan 6-9 juli och kommer att bestå av möten, debatter, seminarier och olika gatuaktioner. För den som inte kan vara på plats i Bryssel, kommer programmet att vara tillgängligt via live-sändning, skriver Global women for peace united against Nato i ett pressmeddelande.

Ett upprop med namninsamlingar genomförs också som en kampanj. Global women for peace har publicerat ett öppet brev som kommer skickas till Natos högkvarter, Natos medlemsländer, EU-kommissionen och till alla medlemmar i EU-parlamentet.

– Vi kommer att försäkra oss om att vi gör våra röster hörda, våra röster för fred och rättvisa, skriver organisationen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV