Radar · Fred

Fredsrörelse planerar protester inför Nato-mötet i Litauen

Protesterna kommer att genomföras mellan 6-9 juli och kommer att bestå av möten, debatter, seminarier och olika gatuaktioner, skriver Global women for peace united against Nato.

Den elfte juli hålls ett stort Nato-möte i Vilnius, i Litauen, där Rysslands pågående invasion av Ukraina ska diskuteras. Inför mötet organiserar fredsrörelsen, bland annat Global women for peace, protester i Bryssel vid Nato-högkvarteret.

Protesterna kommer att genomföras mellan 6-9 juli och kommer att bestå av möten, debatter, seminarier och olika gatuaktioner. För den som inte kan vara på plats i Bryssel, kommer programmet att vara tillgängligt via live-sändning, skriver Global women for peace united against Nato i ett pressmeddelande.

Ett upprop med namninsamlingar genomförs också som en kampanj. Global women for peace har publicerat ett öppet brev som kommer skickas till Natos högkvarter, Natos medlemsländer, EU-kommissionen och till alla medlemmar i EU-parlamentet.

– Vi kommer att försäkra oss om att vi gör våra röster hörda, våra röster för fred och rättvisa, skriver organisationen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV