Radar · Migration

Allt fler tredjelandsmedborgare tvingas lämna EU

Antalet tredjelandsmedborgare som beordrades att lämna ett EU-land under fjärde kvartalet 2022 ökade med 37 procent jämfört med samma kvartal 2021.

Under det sista kvartalet 2022 ökade antalet tredjelandsmedborgare som fick beslut om utvisning från EU. Afghaner utgjorde den största gruppen som beordrades att lämna unionen.

Enligt Eurostat ökade antalet beslut gällande avvisning av tredjelandsmedborgare från EU under fjärde kvartalet 2022, jämfört med föregående kvartal, rapporterar Schengenvisainfo.com.

Sammanlagt beordrades 123 865 tredjelandsmedborgare att lämna Europeiska unionen under den aktuella perioden, och 28 155 återvände till ett annat land efter att ha blivit beordrade att lämna unionen.

Jämfört med tredje kvartalet 2022 innebär det en ökning med 11 procent av antalet tredjelandsmedborgare som beordrades att lämna blocket, medan antalet tredjelandsmedborgare som återvände ökade med nio procent.

Flest fall i Frankrike

Frankrike rapporterade det högsta antalet tredjelandsmedborgare som beordrades lämna landet, följt av Kroatien, Österrike, Grekland, Tyskland och Italien.

När det gäller medborgarskap för de personer som beordrades lämna EU så var de flesta afghaner, följt av marockaner, algerier, pakistanier och tunisier.

Frankrike låg också i topp när det gäller antalet rapporterade tredjelandsmedborgare som återvände till ett annat land under de sista tre månaderna 2022.

Läs mer:

Ja i parlamentet till EU:s asylpakt

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV