Radar · Politik

Erdogan: Sverige har inte gjort nog

Turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

Sverige har inte agerat tillräckligt när det kommer till terrorstämplade PKK:s verksamhet i Sverige, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan under en pressträff, rapporterar turkiska medier.

– Dessvärre har inga åtgärder tagits hittills gällande PKK-terroristernas aktiviteter i Sverige. Inga steg har tagits, säger presidenten enligt Hurriyet på en fråga om Sveriges Natomedlemskap och om Turkiets förväntningar uppfyllts.

Erdogan säger att han pratat om saken med statsminister Ulf Kristersson och att Natomedlemskapet nu är en fråga för det turkiska parlamentet. Han säger vidare att Sverige dock gjort framsteg när det gäller att bana väg för vapenexport till Turkiet.

Senast den 10 december ska det turkiska parlamentet rösta om den svenska Natoansökan. Turkiet är tillsammans med Ungern de enda Natoländerna som ännu inte har ratificerat Sveriges Natoansökan.

Turkiet har dragit ut på processen och bland annat sagt att man inte ansett att Sverige har gjort tillräckligt mot kurdiska PKK och Gülenrörelsen. Landet har också fördömt koranbränningar och demonstrationer som hållits i Sverige.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV