Radar · Politik

Demonstration till stöd för palestinierna

David Hallberg Jönsson, engagerad i Palestinska samordningsgruppen i Göteborg, är kritisk till hur regeringen agerar gällande Palestina.

I dag demonsterar människor i Berlin och i Caracas till stöd för palestinierna, enligt TT. Även i Göteborg arrangerar Palestinska samordningsgruppen en manifestation. Syre ställde tre frågor till David Hallberg Jönsson om lördagens demonstration.

Varför demonstrerar ni?

– Vi demonstrerar för att vi vill få ett slut Israels agerande i Gaza och Palestina. Vi vill visa vårt stöd för palestinierna, säger David Hallberg Jönsson, Palestinska samordningsgruppen i Göteborg.

Vad är ert viktigaste budskap?

– Vi vill att Sverige och svenskarna ska agera till stöd för Palestina, vilket är tvärtemot vad Sveriges regering gör nu, som till exempel att prata om att dra tillbaka erkännandet av Palestina och att Liberalerna driver linjen att sälja vapen till Israel, säger han.

Tidöpartierna verkar splittrade i frågan om att dra tillbaka erkännandet och statsminster Ulf Kristersson (M) har sagt nej. I oktober gick partiledaren Johan Pehrson (L) ut med ambitionen att dra in biståndet till Palestina och börja exportera vapen till Israel.

Hur arbetar ni vidare?

– Vi forsätter med att demonstrera så länge som situationen kräver det, och det är många som ansluter. Vår samordningsgrupp består av flera organisationer som på olika sätt arbetar för palestiniernas rättighet att få leva i frihet, säger David Hallberg Jönsson.

Läs mer:

”Förväntat att Sverige avstod omröstning om vapenvila”