Radar

Clowner utan gränser till Turkiet

Förödelsen efter jordbävningarna i Turkiet och Syrien är enorm, och Clowner utan gränser vill hjälpa barn och vuxna att hantera sina trauman.

Strax efter de förödande jordbävningarna i Syrien och Turkiet startade Clowner utan gränser upp en katastroffond för att samla in pengar och skicka ett team av artister till barnen i Turkiet. Nu på måndag startar deras turné.

– Som ett komplement till mat, vatten, tak över huvudet och sjukvård måste vi också arbeta med barn och vuxnas psykosociala hälsa. Clowner utan Gränser hjälper barn att hantera trauman genom att använda oss av skratt, lek och glädje som verktyg. Det ger både barn och föräldrar en paus från all oro och stress vilket ger ny kraft och hopp om framtiden. Det är livsviktigt, säger Mays Sylwan, biträdande generalsekreterare och ansvarig för Clowner utan Gränsers internationella verksamhet, i ett pressmeddelande.

Turnén görs i samarbete med Clowner utan Gränsers libanesiska partner Clown me in och artisterna i teamet kommer från Sverige, Libanon och Turkiet. Turnén pågår fram till den 14 mars och organisationen arbetar för att kunna göra fler insatser till de drabbade områdena framöver.