Glöd · Debatt

Stoppa koranbränningarna nu!

I onsdags brände Salwan Momika en koran utanför Södermalms Moské vid Medborgarplatsen i Stockholm.

Att bränna Koranen framför en moské den första dagen av Eid borde inte få vara möjligt. Hur kan detta inte klassas som hets mot folkgrupp, frågar sig Lauren Mir och menar att lagen måste skrivas om.

DEBATT. Många av oss frågar sig nu vad vi har för regering och polismakt som tillåter en så vansinnig handling som att bränna Koranen. Vi tror knappt att det är sant.

Ibland frågar jag mig själv vad är det för Sverige vi lever i. Visst vi skall ha yttrandefrihet. Men att bränna en helig bok, eller bok överhuvudtaget, är så fel. Jag undrar också om det kan vara bakomliggande orsaker som dessa som gör att Sverige inte får gå med i Nato.

Vi måste värna om vår yttrandefrihet, traditioner och lagar. Men inte genom att kränka andra och uttrycka hat mot en viss folkgrupp. Regeringen måste förstå att här har vi ett stort hot mot vårt samhälle genom att yttrandefriheten har gått överstyr.

Problemet i detta är också att media rapporterar om det och då får dessa personer fram det dem vill. Jag vill inte att dessa handlingar hamnar på sociala medier så att dessa människor får mer uppmärksamhet. Så ja, media är en stor anledning till att dessa handlingar får mycket uppmärksamhet. Därför ber jag hela befolkningen i Sverige att inte sprida dessa handlingar på sina sociala medier.

Jag vänder mig också till regeringen. Hur är det möjligt att våra grundlagar utnyttjas för att skapa oro i vårt samhälle och utsätta människor för kränkningar? Vad har vi för regering och polismakt som tillåter denna vansinniga handling. Ni måste skydda alla i vårt samhälle. Men det gör ni inte genom att tillåta koranbränningar. Ni måste stoppa det omedelbart. Ni i riksdagen lägger fram nya lagförslag hela tiden. Ni borde också tänka på att justera om lagen om ”yttrandefrihet” för att minska problem för Sverige. Ni måste inse att detta skadar Sverige stort. I Finland är detta inte tillåtet, varför kan vi inte ha det som i Finland?

I Sverige får man böter om man kissar vid vägkanten. Eldar man böcker på offentlig plats så ställer ordningsmakten upp och ger beskydd på skattebetalarens bekostnad. Det går inte riktigt ihop med våra lagar. Det blir en stor kontrast mellan lagarna som leder till ännu mer problem för vårt samhälle och onödiga resurspengar som går till onödiga handlingar. Jag tycker inte att en person får ha medborgarskap i ett land där den personen bidrar med hat och hot mot samhället. Detta borde stämplas som risk för rikets säkerhet. Min åsikt är att ingen ska få bränna en helig skrift, oavsett vilken. Det borde vara lag på att inte göra detta i Sverige. 

Det är också väldigt tråkigt att kalla på förstärkning från hela landet när våra poliser behövs på alla orter för ett tryggt samhälle, med tanke på alla skjutningar som sker runt i landet. Skattebetalarnas pengar och polisens resurser används helt på onödiga saker. Som denna handling som bara för med sig negativa saker för vårt samhälle. Polisen borde istället ägna sin tid åt att lösa alla mord och skjutningar som sker på löpande band, och åt alla barn som dör i masskjutningar framför våra ögon.