Radar · Politik

De kan bli Fi:s nya partiledare

Feministiskt initiativs valberedning föreslår Luis Lineo och Agnes Lundgren till nya partiledare.

Agnes Lundgren och Luis Lineo kan bli nya partiledare för Feministiskt initiativ, Fi. Duon är valberedningens förslag till posten inför kongressen som hålls i början av april.

Den 1-2 april håller Feministiskt initiativ, Fi, sin årliga kongress, där beslut kommer att fattas om vilka som tar över partiledarposten efter Teysir Subhi. Nu har partiets valberedning presenterat sina kandidater.

”Valberedningen föreslår Agnes Lundgren och Luis Lineo till nya partiledare för Feministiskt initiativ”, skriver Fi i ett pressmeddelande. 

36-åriga Agnes Lundgren från Visby har tidigare bland annat varit politisk sekreterare och ombudsperson för Fi Gotland samt suttit som ersättare i Gotlands regionstyrelse för partiet. Hon kandiderade även för partiet i riksdagsvalet 2022.

”Agnes Lundgren är en öppen och modig person med en mycket stark drivkraft och passion att göra skillnad samtidigt som hon är väl grundad i Feministiskt initiativ värderingar och politik. Hon är bra på att knyta relationer och vi ser att hennes goda kommunikativa förmågor kommer att bli en styrka både externt och intern”, skriver valberedningen bland annat i sin motivering.

Partiets andra kandidat, Luis Lineo, 47, flyttade till Sverige i tonåren från Ukraina, där han är född och uppvuxen. Han var riksdagskandidat för Fi 2018 och 2022, har suttit i partistyrelsen sedan 2019 och är i dag säkerhetspolitisk talesperson för partiet. Sedan drygt ett år tillbaka har han också uppdraget som partisekreterare. I sin motivering lyfter valberedningen bland annat Lineos nätverk även utanför partiet och hans engagemang och positiva drivkraft.

”Luis kommer att tillföra mycket till partiets arbete framåt genom sitt förhållningssätt, sin kunskap och sina erfarenheter. Luis har en förmåga att inspirera andra att bli mer engagerade. Han är också bra på att kommunicera och bygga relationer”, skriver valberedningen.

Nuvarande partiledare Teysir Subhi avgår i samband med kongressen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV