Radar

Explosion i villaområde – två anhållna

En explosion inträffade på lördagskvällen vid en villa i Lövstalöt norr om Uppsala. En person fördes till sjukhus men ska inte vara allvarligt skadad.
Två personer har anhållits, uppger polisen.

Larmet om en detonation inkom strax efter klockan 22 på lördagen. Bilder från platsen visar en villa med krossade fönster och skador på fasad och ett intilliggande garage.

Ingen person skadades allvarligt, men en person som befann sig i huset fördes till sjukhus för kontroll.

– Personen var då vaken och talbar och mådde förhållandevis bra, säger polisens presstalesperson Roland Komaromi.

Nära Storvreta

Lövstalöt ligger nära Storvreta, där en kraftig explosion i slutet av september dödade en kvinna i 25-årsåldern utan koppling till kriminalitet. Enligt polisen är det för tidigt att säga om nattens explosion har koppling till den gängkonflikt som under hösten rasat i Uppsala och Stockholmstrakten.

– Det är ingenting som jag har fått till mig än men givetvis är det något vi behöver utreda och kontrollera. Det har varit en pågående konflikt i vår region och självklart måste vi säkerställa om det kan kopplas till det här.

Vid 10-tiden på söndagen meddelade polisen på sin hemsida att två personer anhållits i ärendet.

Kameraövervakning

Området sattes i oktober under kameraövervakning med anledning av den pågående våldsvågen. Övervakningen avslutades dock för en tid sedan.

– Många har velat få det till att kameran plockades ned häromdagen och att det sedan smällde direkt, men den har varit borta en tid. Det är en integritetsfråga. Vi kan inte ha övervakning överallt hela tiden.

Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV