Radar · Utrikes

Visitationszon i Christiania efter skjutning

Polisinsats vid Christiania i Köpenhamn efter lördagens skottlossning.

Köpenhamnspolisen upprättar en visitationszon i Christiania och ett kringliggande område till följd av den pågående konflikten mellan kriminella gäng.

Även i ett område som täcker delar Nørrebro och det nordvästra distriktet i Köpenhamn införs visitationszon – enligt polisen för att säkra tryggheten för de boende. Polisen kommer att vara mer synlig i dessa områden och placerar även ut en mobil polisstation.

”Utöver den trygghetsskapande insatsen fortsätter både vår omfattande utredning av lördagens skjutning på Pusher Street och den generella insatsen mot gängmiljön”, säger Søren Thomassen, chefspolisinspektör vid Köpenhamnspolisen, i ett pressmeddelande.

En person dog och fyra skadades i en skottlossning på Pusher Street Christiania i lördags, ett dåd som har koppling till gängkonflikten.

Visitationszonerna upprättas från och med klockan 18 på måndagskvällen och kommer att vara kvar till och med den 12 september, med möjlighet till förlängning.

Det innebär att polisen får rätt att stickprovsvis kroppsvisitera vem som helst som befinner sig i zonerna och även undersöka väskor och fordon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV