Radar · Politik

Åkesson: Inget stöd utan ministerposter

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Sölvesborg på lördagen.

Enligt Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson är det efter nästa val slut på stödet till någon regering om hans eget parti inte får ingå.

– Inför valet 2026 kommer vi sverigedemokrater att ta upp kampen mot sossarna om att bli Sveriges största parti och efter nästa val är vi antingen ett regeringsparti eller ett oppositionsparti, säger han i sitt sommartal i Sölvesborg på lördagen.

Åkesson avslutade talet – där han underströk allvaret i Sveriges politiska, ekonomiska och säkerhetspolitiska läge – med att blicka framåt mot nästa val, och säger att det inte finns några andra alternativ än att ingå i regering .

Det så kallade Tidösamarbetet mellan SD, M, KD och L som dagens regeringsbygge baseras på ser Åkesson som en tillfällig lösning.

– Tidöavtalet är som silvertejp, det funkar bra, tillfälligt, för att lösa ett problem. Men silvertejp är inte den optimala långsiktiga lösningen för att reparera vare sig en trasig cykel eller parasoll. Och det duger definitivt inte till att långsiktigt laga ett trasigt land.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV