Radar · Politik

KD:s Sara Skyttedal petas från EU-valet

Europaparlamentarikern Sara Skyttedal.

Sara Skyttedal kommer inte att vara Kristdemokraternas kandidat i Europaparlamentsvalet, skriver hon på Facebook.

”Nomineringskommittén har valt att inte placera mig som toppnamn i deras förslag inför den kommande mandatperioden. Efter den rådgivande medlemsomröstningen kommittén genomfört, blev det klart att jag inte har det breda stöd i partiet som krävs för att leda en valkampanj”, skriver hon i inlägget.

”De månader som är kvar under denna mandatperiod kommer jag förvalta det förtroende väljarna gav mig 2019. Efter nästa sommar står jag till förfogande för nya utmaningar”, fortsätter hon.

– Jag hade sett fram emot att fortsätta. Men det är bara att konstatera att läget är som det är, säger Sara Skyttedal till DN.

– Det är uppenbart att jag inte har förtroende från nomineringskommitté att fortsätta.

Sara Skyttedal har varit en av Kristdemokraternas ledamöter i EU-parlamentet sedan 2019. I fjol skrev hon en debattartikel i Dagens Nyheter där hon kritiserade den svenska narkotikalagstiftningen och argumenterade för avkriminalisering – en hållning som gick i strid med partiets linje.

Tidigare i år gick Sara Skyttedal dessutom ut och berättade att hon använt cannabis under sin tid som parlamentariker. KD-ledaren Ebba Busch sade då att partiet avrått Sara Skyttedal från att gå ut medialt om sitt narkotikabruk.

– Man kan inte företräda partiet som förtroendevald och bruka narkotika, sade Ebba Busch då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV