Radar · Politik

KD:s Sara Skyttedal petas från EU-valet

Europaparlamentarikern Sara Skyttedal.

Sara Skyttedal kommer inte att vara Kristdemokraternas kandidat i Europaparlamentsvalet, skriver hon på Facebook.

”Nomineringskommittén har valt att inte placera mig som toppnamn i deras förslag inför den kommande mandatperioden. Efter den rådgivande medlemsomröstningen kommittén genomfört, blev det klart att jag inte har det breda stöd i partiet som krävs för att leda en valkampanj”, skriver hon i inlägget.

”De månader som är kvar under denna mandatperiod kommer jag förvalta det förtroende väljarna gav mig 2019. Efter nästa sommar står jag till förfogande för nya utmaningar”, fortsätter hon.

– Jag hade sett fram emot att fortsätta. Men det är bara att konstatera att läget är som det är, säger Sara Skyttedal till DN.

– Det är uppenbart att jag inte har förtroende från nomineringskommitté att fortsätta.

Sara Skyttedal har varit en av Kristdemokraternas ledamöter i EU-parlamentet sedan 2019. I fjol skrev hon en debattartikel i Dagens Nyheter där hon kritiserade den svenska narkotikalagstiftningen och argumenterade för avkriminalisering – en hållning som gick i strid med partiets linje.

Tidigare i år gick Sara Skyttedal dessutom ut och berättade att hon använt cannabis under sin tid som parlamentariker. KD-ledaren Ebba Busch sade då att partiet avrått Sara Skyttedal från att gå ut medialt om sitt narkotikabruk.

– Man kan inte företräda partiet som förtroendevald och bruka narkotika, sade Ebba Busch då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV