Radar · Politik

Dadgostars känga: Inget politiskt ledarskap

Nooshi Dadgostar är partiledare för Vänsterpartiet.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar inleder sitt tal under Vänsterdagarna i Göteborg med det dystra världsläget.

Hon säger att det som pågår i Sverige och världen, med bland annat krig, klimatkatastrofer och ojämlikheter, skakar om och hon menar att det politiska ledarskapet “lyser med sin frånvaro”.

Men krig och ojämlikhet är inte naturlagar, säger hon.

– Vad som kommer i framtiden avgörs av hur vi väljer att agera idag. Inget är förutbestämt, allt går att vinna. Det har arbetarrörelsen historiskt lärt oss och vi kan göra det igen.

Nooshi Dagdostar vill ha ett samhälle med stark sammanhållning och där människor inte ställs emot varandra. Ett land där alla barn får bra utbildning och där inga gängledare styr. Där de yrkesgrupper som arbetar mot gängen får de resurser de behöver.

– Bygg ett starkt samhälle, ett samhälle som kliver in och tar ansvar direkt när det behövs. Som sätter stopp för vapenhandeln och narkotikaflödena. I Sverige ska vårdcentraler ta hand om sjuka, inte ta hand om gängens penningtvätt.

Hon fortsätter:

– En tryggare och bättre värld är möjlig, men den kräver att vi tar kampen för förändring tillsammans.

Nooshi Dagdostar fortsätter med att prata om marknadshyror, något som Sverigedemokraterna öppnade för på landsdagarna i går. Hon beskriver tajmingen som “otrolig”.

– Jag varnar dig, Jimmie Åkesson. Ge dig inte på Sveriges hyresgäster, du kommer att ångra det. Vi har stoppat marknadshyrorna förut, och vi kommer göra det igen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV