Glöd · Debatt

Välkommen i det gröna, Göran Greider

I ett öppet brev till Göran Greider föreslår Erik Eriksson att han – Greider – ska göra något nytt i livet. Om han inte vill bli miljöpartist finns det annat man kan göra på den gröna sidan, skriver han.

DEBATT. På olika ställen har du kommenterat Per Bolunds (MP) avgång från posten som språkrör. Du var övervägande positiv till hans gärning. Är det inte dags för flera att avgå och ta steget över till mer positiva sysslor?

Om jag inte tar fel är du tio år yngre än jag och borde således gå i pension i år. Ett utmärkt tillfälle att rensa bordet och stiga ut i friska luften! Du har ju i många år kritiserat ditt eget parti, nu senast för att ha valsat med i den nyliberala dansen under många år. (Detta i samband med din recension av Ingvar Carlssons nya bok.)

I ett annat sammanhang nämnde du att den förre (S)-statsministern Löfvén käckt tagit steget över till lobbyist för någon del av näringslivet. En helt ny form av ”rörelse”, om man nu kan tala om en rörelse längre. Det är väl hellre så att man såsar omkring i samma syltburkar som alla andra rika och superrika makthavare i Sveriges land.

Ta i år steget fullt ut – som fri pensionär – och bli en av miljörörelsens nya, inspirerande röster! Om MP är ett för stort steg är du välkommen i någon annan del av vår levande rörelse. Du behövs!

Välkommen i det gröna denna midsommar!