Radar · Politik

Solberg: Upp till Høyre om jag blir kvar

Erna Solberg vid presskonferensen förra veckan när hon berättade om att hennes make ägnat sig åt aktiehandel under hennes tid som statsminister.
Medan Erna Solberg var norsk statsminister satt hennes man i hemlighet och spekulerade i aktier
Medan Erna Solberg var norsk statsminister satt hennes man i hemlighet och spekulerade i aktier. Bilden: Erna Solberg med sin hennes Sindre Finnes i Bergen 9 september i år. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Norska Høyres partiledare Erna Solberg vill fortsätta på sin post, säger hon efter att det avslöjats att hennes make Sindres Finnes i hemlighet spekulerat i aktier.

Solberg poängterar dock att det inte är hon som bestämmer om hon får sitta kvar.

– Det är en fråga som det är upp till Høyre att avgöra, säger hon i en intervju med norska affärstidningen E24.

Erna Solberg anser att svåra beslut inte ska fattas i svåra situationer och hävdar att hon inte backar från ansvaret för situationen.

– Jag trodde att jag hade fullgjort mitt ansvar. Jag hade ingen anledning att tro att Sindre lurade mig, säger hon i intervjun.

Erna Solberg träffar under torsdagen flera norska medier för att svara på frågor om aktieskandalen, som hon först berättade om förra veckan.

Norska medier har publicerat en lista med över 3 600 aktieaffärer – i snitt mer än en varje dag Solberg var högerstatsminister 2013–2021. Sammanlagt har Finnes tjänat uppemot 2 miljoner kronor på handeln.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV