Radar · Miljö

Översvämningar i Babets spår – träd föll på bilar

Hamnen i Skåre utanför Trelleborg har helt svämmat över under natten till lördagen.

Översvämningar, strömavbrott och nedblåsta träd rapporteras i spåren av stormen Babet, som drog in över södra Sverige på fredagen.
– Stora träd har trillat på bilar ute på vägarna, säger Mattias Sköld, vid räddningstjänsten Syd.

Under dagen väntas vinden mojna, men orange varning gäller fortfarande på morgonen.

Tåg, bussar och flyg ställdes in när stormen Babet drog in över södra Sverige på fredagen. Framåt kvällen ökade vindarna i styrka och under natten till lördagen har ovädret orsakat översvämningar och strömavbrott i Skåne, rapporterar lokala medier.

Stormen ställer också till det i trafiken. Räddningstjänsten har under natten hanterat ett 20-tal larm, de flesta om träd som fallit över vägar. Värst drabbade är de södra och mellersta delarna av Skåne.

– Fram till midnatt hade vi många ärenden, sedan har natten varit lugnare. Sedan i går på dagen har vi fått ungefär 120 larm, säger Mattias Sköld, vakthavande befäl på räddningstjänsten Syd.

Enligt räddningstjänsten har flera av larmen rört träd som fallit på bilar eller bilar som kört in i nedblåsta träd. Inga personskador har dock rapporterats.

En del mindre hamnar är översvämmade. SMHI har utfärdat en orange varning för högt vattenstånd längs Skånes sydkust, från Sibbarp till Sandhammaren, som fortsatt gäller till 9-tiden på lördagsmorgonen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV