Radar · Utrikes

Rapport: Londonpolisen en ”misogyn herrklubb”

Baronessan Louise Casey riktar hård kritik mot Metropolitanpolisen i sin rapport.

Rasism, kvinnohat och en djupt rotad homofobi genomsyrar Londonpolisen, enligt en ny brittisk rapport. ”Allmänhetens förtroende för poliskåren är borta”, säger baronessan Louise Casey, som har ansvarat för utredningen.

Metropolitanpolisen i London kan bäst beskrivas som en herrklubb – och bör upplösas om förhållandena inte förbättras, enligt en ny rapport, skriver BBC.

I den 363 sidor långa utredningen redovisas en lång rad exempel på en poliskår som av utredarna, under ledning av baronessan Louise Casey, beskrivs som rasistisk, misogyn och genomsyrad av en ”djupt rotad homofobi”.

Enligt Casey har Metropolitanpolisen inte lyckats ”skydda vare sig sina kvinnliga anställda eller allmänheten från att utsättas för förövare inom polisen, från våld i hemmet eller från personer som utnyttjar sin position i sexuella syften”.

Utredningen visar att 12 procent av de kvinnor som arbetar inom Londonpolisen har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp på sin arbetsplats, medan en tredjedel säger att de har upplevt sexism, skriver The Guardian.

Arbetet med rapporten har pågått under ett års tid och inleddes efter den uppmärksammade kidnappningen och mordet på den 33-åriga Sarah Everard 2021 i London – ett mord som polismannen Wayne Couzens därefter dömts till livstid för.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV