Radar · Djurrätt

Sydkorea på väg att förbjuda hundköttsindustrin

Den Sydkoreanska regeringen ämnar att lägga fram ett lagförslag i år för att genomdriva ett förbud mot hundköttsindustrin.

Sydkorea planerar att förbjuda konsumtion av hundkött till 2027, sa Yu Eui-dong, jordbruksminister i det regerande People Power Party (PPP). Beskedet kom vid ett möte mellan jordbruksministern och djurrättsorganisationer i fredags, skriver New York Post.

Den nya lagen ger branschen för hundkött tre år på sig att avveckla sig. Om lagförslaget går igenom (det beräknas röstas igenom före årsskiftet) skulle hundköttsförbudet träda i kraft 2027.

Lagen kommer att kräva att hundgårdar, slaktare, handlare och restauranger lämnar in en avvecklingsplan till lokala myndigheter, skriver Washington Post.

– Nyheten om att den sydkoreanska regeringen äntligen är redo att förbjuda hundköttsindustrin är som en dröm som går i uppfyllelse för alla oss som har kämpat så hårt för att få slut på denna grymhet”, sa Chae Jung-ah från Humane Society International, som deltog i mötet, skriver tidningen.

Enligt jordbruksministern kommer det ges ”fullt stöd till bönder, slaktare och andra företag som står inför nedläggning eller övergång på grund av denna lag”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV