Radar · Inrikes

Burop under koranbränning

Manifestation utanför Iraks ambassad i Stockholm under torsdagen.

Demonstranten som aviserat en koranbränning utanför Iraks ambassad i dag har genomfört manifestationen, under burop från motdemonstranter. Det är samma person som genomförde koranbränningen utanför en moské i Stockholm tidigare i somras.

Utanför Iraks ambassad genomförde två personer idag den manifestation som de fått tillstånd för av polisen och som lett till omfattande protester i Irak. Men det blev ingen stor bränning, rapporterar TT. Bortvänd från publiken och kamerorna tände de eld på koranen, men elden tog ingen fart. Ingen på plats uppfattade att koranen brändes.

Under manifestationen hördes burop och motdemonstranter ropade att aktionen inte hade något stöd.

Demonstranten är samma person som genomförde koranbränningen utanför en moské i Stockholm tidigare i somras. Han har intervjuats av Aftonbladet och säger där att han är medlem i Sverigedemokraterna och att han i framtiden skulle vilja kandidera till Sveriges riksdag.

– Jag är stolt över partiet som är det enda som försvarar Sverige och svenska värderingar, säger han till tidningen.

Han konstaterar samtidigt att hans agerande ”representerar inte det parti som jag tillhör”. SD kommenterar inte det hela då det rör sig om en enskild medlem.

– Att bli medlem är ungefär som att teckna ett abonnemang på Netflix, vilket vem som helst kan göra. Det vi hanterar och kommenterar är personer med förtroendeuppdrag, säger SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman till Aftonbladet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV