Radar · Politik

Busch stödjer inte förbud mot koranbränning

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch pratade om hoten mot Sverige och om utredningen av ordningslagen i sitt sommartal.

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch går till attack mot ”främmande makter” som ”vill stärka sina positioner och sprida sina ideologier”. Sverige används som en bricka i ett spel, säger hon i sitt sommartal på söndagen.

– Det vore fel att säga att vi därmed skulle vara maktlösa. Det är vi inte. Hur vi nu agerar när vi utsätts för hot definierar vilka vi är – men kanske framför allt vilka vi kommer att bli, säger Busch i talet som sänds i sociala medier.

Hon tar också upp kraven som ställts på att Sverige ska förbjuda koranbränningar som hon menar dels kommer från ”islamistiska diktaturer” men också från opinionsbildare i Sverige:

– De vill inte att man ska få håna och kritisera en religion. Det är inte förenligt med ett modernt samhälle.

Hon tar även upp beslutet att se över ordningslagen och säger att regeringen tillsätter utredningen utifrån ett totalförsvarsperspektiv.

– Vi som parti kommer inte att stödja något som skulle närma sig ett de facto-förbud mot koranbränningar – eller andra kränkande yttranden. Det är också den linje vi kommer att bevaka i den parlamentariska referensgruppen, säger Busch.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV