Radar · Politik

Värmlänning vill efterträda Per Bolund

I en debattartikel i Värmlands Folkblad offentliggör i dag Torbjörn Nilsson, 58, sin kandidatur till språkrör för Miljöpartiet. Nilsson sitter i Miljöpartiets partistyrelse och är språkrör för Miljöpartiet i Värmland, och siktar nu alltså på att efterträda Per Bolund och representera hela partiet, förutsatt att man håller fast vid modellen med två språkrör. 

I artikeln presenterar han sin syn på partiets framtid, och skriver att Miljöpartiet aldrig varit ett enfrågeparti, ”och bör inte bli det heller”.

”Vår politik bygger på en helhetssyn, där solidariteten med alla människor – här och nu, längre bort, och i framtiden – är lika central som omsorgen om naturen. Miljö- och klimatfrågorna är avgörande för mänsklighetens framtid – och särskilt viktiga att Miljöpartiet driver så länge inget annat parti riktigt tar dem på allvar – men vi ska också driva andra frågor. Det finns ingen motsättning mellan att vara offensiva i miljöfrågor och att vara det i sociala frågor – vi bör vara båda delarna.” 

Lär mer:

Omröstning ska avgöra språkrörsfrågan

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV