Radar · Utrikes

Ryssland förnekar brott mot mänskligheten

Rysslands USA-ambassadör Anatolij Antonov nekar till att landet gjort sig skyldigt till brott mot mänskligheten i Ukraina.

Rysslands USA-ambassadör förnekar att landet gjort sig skyldigt till brott mot mänskligheten i Ukraina.

Rysslands USA-ambassadör Anatolij Antonov nekar till de anklagelser om att landet begått brott mot mänskligheten som under lördagen riktades från den amerikanska vicepresidenten Kamala Harris, skriver The Guardian.

”Vi ser den här typen av insinuationer som ett nytt försök att demonisera Ryssland under det hybridkrig som vi är utsatta för”, skriver Antonov i ett inlägg på meddelandeappen Telegram och tillägger:

”Det råder inget tvivel om att Washingtons syfte med dessa angrepp är att rättfärdiga sina egna handlingar för att ge bränsle åt Ukraina-krisen”.

Den amerikanska vicepresidenten anklagade Ryssland för att ha begått omfattande människorättsbrott i Ukraina i det tal hon på lördagen höll under den pågående säkerhetskonferensen i München.

Harris räknade bland annat upp ihållande attacker på civila, deportationer av barn och tortyr som exempel på att Ryssland gjort sig skyldigt till brott mot mänskligheten.

– Jag vill säga till alla som har utfört dessa brott och till deras överordnade att de kommer att ställas till svars, sade hon i sitt tal.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV