Radar · Miljö

Rindevall redo ”skaka om den politiska dagordningen”

Beatrice Rindevall har valts till ny ordförande för Naturskyddsföreningen.

Beatrice Rindevall valdes till ny ordförande på Naturskyddsföreningens stämma i Västerås under söndagen. Hon var genast tydlig med att ”tiden att skaka om den politiska dagordningen är nu”.

— Miljö- och klimatfrågorna är akuta, men behandlas som särintressen. Vi ser just nu det största bakslaget för miljöpolitiken i modern tid, samtidigt som forskningen är tydligare än någonsin om hur bråttom det är att ställa om, säger hon i ett pressmeddelande.

Beatrice Rindevall har lång erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Hon har studerat humanekologi vid Göteborgs universitet och även arbetat som fristående konsult.

Fram till nu har hon arbetat med fiskeripolitik på stiftelsen Baltic Waters och med ideellt arbete på Supermiljöbloggen. Tidigare har hon även arbetat på forskningsrådet Formas.

"Utmanande tid"

Hennes engagemang i Naturskyddsföreningen är inte nytt, hon har tidigare arbetat på föreningens rikskansli, vid sidan av sitt ideella engagemang. 

— Det är en utmanande tid att leda Sveriges största miljöorganisation när både klimatkrisen och artutrotningen är akuta, säger Beatrice Rindevall.

Beatrice Rindevall tar över efter Johanna Sandahl, som valt att inte kandidera om, efter nio år som ordförande. Sandahl kommer därmed att lägga all sin kraft på sitt ordförandeskap i EEB, Europas största nätverk för mljöorganisationer.

Naturskyddsföreningen har över 200 000 medlemmar och är Sveriges största miljöorganisation med lokalföreningar i 270 kommuner.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV