Radar · Inrikes

Kullgren på jägarårsmöte

Landsbygdsministern Peter Kullgren är hängiven jägare och medverkade på såväl årsmöte som presskonferens med Svenska jägareförbundet under lördagen.

Det är inte alla intresseföreningar som får uppbackning av en minister på sina årsmöten, men Svenska jägareförbundets årsmöte i Helsingborg under lördagen hör till undantagen.

Värmländska landsbygdsministern Peter Kullgren (KD) är en hängiven jägare och medverkade inte bara på årsmötet utan även på en presskonferens i samband med detta.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundet finns det ”många frågor som i närtid kommer att hanteras av regeringen” och man hänvisar bland annat till ”vargstammens snabba spridning” och jakttilldelning i fjällen.

Peter Kullgren har tidigare tydligt slagit fast i flera sammanhang att han vill se en minskad vargstam i Sverige och att Sverige ska vara ”de lagliga vapenägarnas bästa vänner”. Själv har han jagat sedan han gick i femte klass.

Han har även uttryckt oro över samebyarnas kontroll över jakt- och fiskerättigheter som den så kallade Girjasdomen innebar och som han menar ”står i vägen för” alla medborgares rätt till jakt och fiske.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV