Radar · Utrikes

Omkomna hittade i översvämmad tunnel

Räddningsarbetet pågår fortfarande på söndagen för att nå ett 15-tal bilar som fastnat i en översvämmad vägtunnel i Cheongju i Sydkorea.

Räddningstjänsten fortsätter att försöka hitta överlevande och omkomna i den vägtunnel i Sydkorea som översvämmades på lördagen efter kraftiga regn.

Fler än 30 personer har omkommit, flera saknas och tusentals har evakuerats efter att ett kraftigt regnoväder orsakat översvämningar och jordskred i Sydkorea på lördagen.

Räddningsarbetet pågår fortfarande på söndagen för att nå ett 15-tal bilar som fastnat i en översvämmad 430 meter lång vägtunnel i Cheongju, enligt inrikesdepartementet.

Enligt myndigheter i Sydkorea har på söndagen minst sju omkomna personer hittats i en buss som fastnat i tunneln.

Nio överlevande ska ha räddats ur tunneln men det är ännu inte känt hur många personer som totalt kan finnas i fordon i tunneln.

Nära 400 personer, inklusive dykare, söker igenom den vattenfyllda tunneln. Samtidigt jobbar räddningsarbetare med att försöka pumpa ut vattnet.

Enligt en talesperson för Norra Chungcheong-provinsens räddningstjänst kan det ta flera timmar att pumpa ut allt vatten. Han säger att det fortfarande är 4-5 meter högt vatten i tunneln som också är fylld med lera och bråte.

Sydkorea har sedan den 9 juli drabbats av kraftiga regn. Nära 6 000 personer har evakuerats och drygt 27 000 hushåll har de senaste dagarna varit utan elektricitet. Dussintals hem ska också ha förstörts, enligt uppgifter från inrikesdepartementet.

Enligt Sydkoreas vädertjänst kommer de kraftiga regnet att fortsätta över delar av landet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV