Krönikor

Mina planer för världsherravälde

I konspirationsteoriernas värld skulle jag kunna vara den ende juden som av någon för mig outgrundlig anledning inte får vara med och planera för världsherraväldet. Jag känner ganska få andra judar, men de jag känner säger att de inte heller får någon information om när och var styrelsemötena är. Det kan ju vara så att de ljuger, men jag har inte lyckats klura ut varför de skulle göra det.

Jag har funderat mycket på hur vi styr världen, media och bankerna och varför jag är så fattig som jag är. Min mamma dog för några år sedan och det mest värdefulla jag fick i arv av henne var foton och minnen. Hon kanske hade pengar på Caymanöarna eller något sådant, jag har faktiskt inte kollat upp det. Det skulle kunna vara så att man måste ha uppnått en viss ålder för att få ta del av styrelseinbjudningarna, men enligt judisk tradition blir en pojke vuxen när han är tretton år, så det känns rimligast att gränsen borde gå där. Jag är över tretton år så jag borde kvala in.

Som jude är jag väl informerad om vad jag och mina släktingar har gjort och gör. Jag vet till exempel att det var mina judiska förfäder som uppfann demokratin (för att lura folk att vi är förföljda), televisionen (för att sprida propaganda) och porren (who knows why). Åtminstone den mer perversa porren. Jag har inte riktigt klurat ut vilken del det är.

Vi ligger tydligen bakom Förintelsen också (för att ni andra ska få dåligt samvete och ge oss fördelar). En del av de här “uppfinningarna” är jag såklart stolt över, medan andra känns lite si och så. Jag har ju en hel del släkt som gick åt i Förintelsen, så just det är väl inget jag tycker var så bra att ligga bakom. Men alla gör vi misstag ibland, även vi som styr.

Som den gode medborgare jag är vill jag förresten passa på att varna dig för att ha krukväxter hemma, vi har nämligen genmanipulerat dem så att vi kan avlyssna er. Antar att det är så vi gör för att veta hur vi bäst ska styra era liv. Även där känner jag mig utanför, då jag inte fått reda på hur jag ska gå till väga för att kunna lyssna på vad ni säger hemma.

Jag har en vän som fick reda på att hon var judinna genom att någon kallade henne “jude” på ett språk där det ordet är en förolämpning (polska) och när hon kom hem och berättade det för sina föräldrar så sa de att ”det är du ju!”. Hon var bara ett litet barn när det hände, men det är ändå bra för oss judar att vi har människor omkring oss som både vet att vi är judar och som påminner oss om det, så vi inte glömmer det.

Min mamma berättade för en arbetskamrat att hon var judinna och fick höra att det visste han redan, för det hade han sett på mammas öron. Jag vet såklart att det syns på våra näsor (bullshit), men alltid lär man sig något nytt.

Vi judar har många konstiga saker för oss, men jag antar att det är en del av charmen med judar. I ett land för inte alltför längesen kom en hedervärd kvinna på att ägarna till bilar med registreringsskyltar som innehöll en viss bokstav och en viss siffra var judar och för att de andra människorna i hennes omgivning inte skulle behöva stå ut med våra kidnappningar av deras barn så misshandlade hon ett gäng av bilägarna innan hon åkte fast. Ärligt talat är jag tveksam till om bilägarna faktiskt var judar, men siffror ljuger inte, eller hur?

Det där med att kidnappa barn är ett erkänt judisk fenomen. Har man en gång mördat Guds son så är såklart inte steget till att kidnappa barn så långt. Vi använder barnens blod i vårt påskbröd, eller åtminstone påstås det att vi gör det. Personligen tycker jag det låter konstigt med tanke på att vi inte äter blod och att påskbrödet är vitt – dessutom har jag aldrig gjort något sådant. Och då är vi tillbaka där jag började: jag känner mig utanför och den här texten kanske kan ses som ett rop på hjälp:

”Hörni alla judar som styr, varför får inte jag vara med?”

Att så många av fördomarna om judar är underhållande.

Att folk har så många fördomar om judar.