Radar · Utrikes

Bombhot mot Louvren och Versailles

En polis vaktar Louvren i centrala Paris på lördagseftermiddagen.

Såväl jättemuseet Louvren som slottet Versailles har stängt efter rapporter om bombhot. Som svar på en ökad hotbild har den franska regeringen kallat in 7 000 soldater för att vakta gator, torg och offentliga byggnader.

Under lördagseftermiddagen larmades om bombhot mot Louvren i centrala Paris och slottet Versailles utanför huvudstaden, rapporterar Le Figaro. Båda museerna har utrymts, men inga personskador har rapporterats.

En talesperson för Louvren säger att man ”tagit emot ett skriftligt meddelande som uppgav att det förelåg en risk för museet och dess besökare”, och att man därför beslöt att utrymma och stänga för dagen medan man genomför ”nödvändiga kontroller”.

Polis uppger att man letar efter eventuella bomber, men officiellt har stängningen inte kopplats till ett bombhot.

Händelserna kommer ett dygn efter att en lärare knivmördats i staden Arras i norra Frankrike, ett dåd som utreds utreds som ett terrorbrott.

– Skolattacken är ett resultat av barbarisk islamistisk terrorism, sade president Emmanuel Macron under ett besök i Arras på fredagen.

Efter mordet höjde regeringen terrorhotnivån till högsta läge. Då angavs även situationen i Mellanöstern som orsak.

De tusentals soldater som kallats in som stärkt skydd ska alla vara på plats senast på måndag, uppger inrikesdepartementet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV