Radar · Utrikes

Ny mätning: Stödet för Hamas ökar

I en opinionsundersökning, som genomfördes mellan den 22 november och den 2 december i Gaza och på Västbanken, anser bara 10 procent att Hamas har begått krigsbrott.

Stödet för Hamas har ökat bland palestinier, enligt en opinionsundersökning i Gaza och på Västbanken under tiden som kriget i Gaza pågått. Och nästan 90 procent vill att Palestinska myndighetens (PA) president Mahmud Abbas ska avgå, enligt opinionsinstitutet PSR.

Undersökningen genomfördes mellan den 22 november och den 2 december, via intervjuer med drygt 1 200 människor i Gaza och på Västbanken. Under den veckolånga temporära vapenvilan i Gaza hölls bland annat omkring 480 direktintervjuer.

Trots förstörelsen i Gaza anser 57 procent av de svarande i Gaza och 82 procent på Västbanken att Hamas gjorde rätt som genomförde attacken den 7 oktober, enligt mätningen. Bara 10 procent menar att Hamas har begått krigsbrott.

Så stor andel av palestinierna tycker att Hamas borde styra Gazaremsan uppdelat efter i vilket område de svarande bor. Grafik:Anders Humlebo/TT
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV