Radar · Nyheter

Hallå där… Syres nya krönikör Maria Ferm

Mari Ferm pressfoto

Maria Ferm, tidigare statssekreterare och riksdagsledamot för Miljöpartiet de gröna, är inte bara ny operativ chef på Mediehuset grön press. Hon kommer även att skriva krönikor för tidningen Syre, med start på måndagen. 

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är 37 år, bor i Rissne med min familj och trivs väldigt bra. Jag kämpar för ett fritt och hållbart samhälle och ogillar förtryck och orättvisor. Sedan den 1 februari är jag operativ chef för Mediehuset grön press och kommer bland annat att jobba med fler sätt för koncernen att bidra till en grön samhällsutveckling med nya former och arenor för debatt och engagemang.

Du kommer från politiken, vilken är din relation till skrivandet?

– Jag har varit engagerad politiskt just för att beskriva och förändra de problem som finns i samhället. Jag älskar att sätta ord på samhällets utmaningar, lyfta problem och starta diskussioner. Jag tror det behövs mer av det idag, inte mindre. Särskilt nu när det blåser högerauktoritära vindar behövs gröna frihetliga röster.

Vad kommer vi att få läsa om?

– Jag kommer lyfta upp aktuella frågor, personliga funderingar och olika erfarenheter i stort och smått. En del kritik mot regeringen, möjligen lite för detaljerat…

I morgon publiceras din första krönika, vad kan du säga om den?

– Den lyfter ett exempel på hur den här regeringens hets mot papperslösa och flyktingar riskerar att gå ut över riktiga samhällsproblem eller skapa nya. Jag tror det är viktigt att syna regeringens och SD:s politik. Tidöavtalet består av en mängd förslag som gemensamt bygger ett mycket mer auktoritärt samhälle.

Till sist, vad ser du fram emot allra mest just nu?

– Vardagslyckan – laga goda middagar, se på Mello med familjen, dansa och kramas i köket.

Läs mer:

Maria Ferm blir operativ chef på Mediehuset grön press

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV