Radar · Djurrätt

Nu kan grekiska husdjur få advokat 

Organisationen Dog's voice i Grekland lanserar en plattform där jurister ska föra utsatta djurs talan.

Den grekiska organisationen Dogs’ voice startar ett nätverk med jurister som ska bli specialiserade i djurrätt. 
– Väldigt få har utbildning för att försvara djurens rättigheter, säger organisationens grundare, advokaten Elena Dede.

I Grekland har den ideella organisationen Dogs’ voice lanserat en ny plattform som ska hjälpa medborgare och djurskyddsorganisationer med gratis juridisk vägledning och domstolsrepresentation. Organisationen har inrättat ett specialiserat nätverk av advokater som ska kunna driva fall rörande djurmisshandel, skriver dagstidningen Ekathimerini.

Studenter och lärare från Greklands tre juristutbildningar kommer att delta i en första workshop om djurrätt, och med plattformen hoppas man kunna fylla en lucka i systemet.

– Samtidigt som väldigt många av våra medborgare anser att inget djur bör misshandlas och behandlas som en sak, märker vi att det är väldigt få som har utbildning för att försvara djurens rättigheter inom det grekiska rättssystemet, säger Elena Dede, advokat och grundare av Dogs’ voice, till Ekathimerini.

Förutom att ge juridiskt stöd vid anmälningar om djurmisshandel stöttar Dogs’ voice djurskyddsorganisationer i hela Grekland och hjälper till med adoptioner av herrelösa hundar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV