Radar · Politik

Marmgren hoppar av kandidaturen – stöttar Wåhlin

"Det räckte inte hela vägen fram, men jag hoppas att jag under processen har varit med och breddat bilden av Miljöpartiet," säger Marmgren till Expressen.

Polisen Martin Marmgren hoppar av kampen mot att bli nytt språkrör för Miljöpartiet. Istället ställer han sig bakom Magnus P Wåhlin, som utmanar Daniel Helldén på kongressen. Det skriver Expressen.

Enligt tidningen förklarar Marmgren sitt avhopp med att han inte anser sig ha tillräckligt starkt stöd för att väljas till nytt språkrör. Daniel Helldén och Magnus P Wåhlin har störst stöd, säger han.

– Därför har jag landat i att det är bättre för partiet om jag kliver av nu, så det blir tydligare för ombuden vilka det står mellan redan innan nästa helg. Det var inget enkelt beslut, och jag är tacksam för allt stöd och pepp jag har fått under den här processen, säger Martin Marmgren till Expressen.

Men att det handlar om taktik eller att han tar ställning stämmer inte, däremot finns ”preferenser”.

– Det står mellan två starka, kompetenta politiker som båda hade blivit utmärkta språkrör, men det finns små nyansskillnader i hur man uttrycker sig, där jag ligger närmare Magnus, säger han.

Martin Marmgren är föreslagen att fortsätta i partistyrelsen och hans engagemang i partiet kommer fortsätta.

– Det kommer fler val framöver, till exempel ett riksdagsval 2026. Jag kommer fortsätta att brinna för Miljöpartiet och politiken, men nu får jag mentalt skifta tillbaka till att jobba heltid som polis.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV