Radar · Utrikes

Syrien bannlyser BBC efter drogdokumentär

Tullen öppnar importerade granatäpplen sedan ett försök att smuggla in miljontals captagontabletter upptäckts i den saudiska hamnstaden Jidda i slutet av april.

Den syriska regimen drar in BBC:s pressackreditering och anklagar det brittiska public service-bolaget för att sprida en felaktig bild av det krigsdrabbade landet.

Beskedet kommer dagar efter det att BBC släppt en undersökande dokumentär i sina arabisktalande kanaler som lyfter fram kopplingar mellan den omfattande narkotikaindustrin i det krigsdrabbade landet och den syriska regimen.

Enligt det syriska informationsdepartementet har BBC vid upprepade tillfällen varnats för att ha sänt vilseledande rapporter som förlitar sig på uttalanden och vittnesmål från ”terrorister” och de som är ”fientligt inställda” till landet.

”Vi kommer att fortsätta att tillhandahålla opartiska nyheter och information till vår publik över hela den arabisktalande världen”, skriver BBC i ett uttalande till AP och understryker att de tillhandahåller opartisk oberoende journalistik.

Den illegala drogindustrin, framför allt det amfetaminliknande preparatet captagon, har blomstrat i Syrien de senaste åren.

Medan experter säger att tillverkningen varit ett sätt att generera intäkter i landets förlamade ekonomi, har det beroendeframkallande preparatet plågat grannländerna Jordanien och Saudiarabien.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV