Radar · Politik

Nyamko Sabuni avgår som partiledare

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni meddelade vid pressträff i riksdagen i Stockholm att  att hon avgår som partiledare.

Nyamko Sabuni avgår och Johan Pehrson tar över som partiledare för Liberalerna.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni hade kallat till pressträff i riksdagen i dag för att som det hette ”presentera förändringar inför valrörelsen”.

Förändringarna visade sig vara stora.

Under den korta pressträffen meddelade hon att hon är glad att Liberalerna är hemma där de hör: med andra borgerliga partier och att hon var stolt över de tre år hon har varit med partiledare.

– Det har ofta inte varit lätt. Jag är den jag är, med styrkor och med brister. I juni 2019 valde partiet hela mig men hela mig är inte det som nu behövs, säger Nyamko Sabuni.

– Jag ser att det inte längre är jag som ska gå i första ledet, sa hon.

Därför har hon nu meddelat valberedningen att hon lämnar sin post som partiledare.

Något senare meddelade uppgav Liberalerna på sin hemsida att partiets förste vice ordförande Johan Pehrson från och med i dag blir ny partiledare.
”Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse”, säger Johan Pehrson i ett uttalande.