Radar · Miljö

Storföretagen: Politikerna bromsar klimatomställningen

227 svenska företag tycker att politikerna ska införa tuffare regler för klimatomställning.

Näringslivet vill ha bättre förutsättningar för en grön omställning, med tuffare regleringar och mer långsiktiga regler, skriver 227 svenska företag i en debattartikel i Aftonbladet.

Efter klimatuppropet från 1 944 forskare och akademiker kommer nu näringslivets uppmaning till politikerna. Representanter för över 200 företag  går i dag ut i en gemensam debattartikel i Aftonbladet med budskapet att riksdagspartierna behöver underlätta och accelerera omställningen, i stället för att exempelvis utöka fossilsubventionerna.

Företagen som står bakom uppmaningen omsätter tillsammans nästan en femtedel av Sverige totala BNP.  De skriver att de ”vill gå före och visa resten av världen att en omställning inte bara är möjlig, utan att den också är ett recept för affärsmässig framgång”.

Bland undertecknarna återfinns storföretag som Ericsson, ICA, Telia, Postnord och Preem, samt många medelstora företag, investerare och startups.

“ Vi som tagit initiativet till detta upprop ser en mycket stor frustration över att inte tillräckligt görs inom klimatområdet och att politikerna behöver se fördelarna med en omställning, inte bara problemen. Sverige, med rätt politik, kan bli en nation som ligger i framkant genom att gå före i klimatarbetet! Företag vill ha tuffare regleringar och mer långsiktiga regler!”, säger Ingmar Rentzhog, vd för Wedonthavetime.org, i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV