Glöd · Debatt

”Kvinnorna som protesterar i Afghanistan är de modigaste i historien”

Det här fotot berättar en enkel historia om en flicka som studerade på universitetet i västra om Kabul där hennes vänner och klasskamrater sprängdes i bitar under självmordsattacken i fredags, men hon överlevde med sina skador för livet, skriver debattören.

Fotot ovan berättar en historia för alla i dag och för alla imorgon. Och för alla som har nekat, minimerat eller underskattat lidandet i Afghanistan, skriver Lauren Mir.

DEBATT. Fotot ovan föreställer en kämpande hazarkvinna som har skadats i kunskapens och vetenskapens väg.

Jag kan bekräfta att kvinnor har förändrat Afghanistan. Ett Afghanistan där män med makt dödar och avrättar flickor och kvinnor i religionens namn.

Men kvinnor i Afghanistan fortsätter att förändra historien genom att de går ut på gatorna för att protestera, för att höja rösten och kämpa modigt för sina rättigheter.

Trots att de är under extrema hot, trots alla skador på deras ansikte och kropp, så kämpar de för sin frihet. Ni är värda allt beröm, mina modiga kvinnor! Ni är de modigaste kvinnorna i historien. Vilka kämpar!

Med ditt sönderslitna ansikte är du, kvinnan på fotot, bilden av dagens Afghanistan som står emot talibanerna och allt mörker i Afghanistan.

Det här fotot berättar en enkel historia om en flicka som studerade på universitetet i västra om Kabul där hennes vänner och klasskamrater sprängdes i bitar under självmordsattacken i fredags, men hon överlevde med sina skador för livet.

Varför utsattes hon för detta? För vilket brott? Att vara en hazara är inget brott! Att vara kvinna är inget brott!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV