Radar · Djurrätt

Jägare sköt hund – kvinna skadad

En jägare i Jönköpings län greps under måndagen efter att ha skjutit en hund – som han trodde var en räv.

En jägare trodde att han såg en räv och avfyrade sitt vapen. I själva verket var det en hund som senare fick avlivas. Även hundens ägare skadades i foten.

Larmet om en jaktolycka mellan Jönköping och Mullsjö kom in till polisen på måndagsförmiddagen. Väl på plats visade det sig att en jägare misstagit en hund för en räv och avfyrat sitt vapen, enligt polisen.

Hunden fördes till veterinär och kommer att avlivas, skriver polisen på sin hemsida. Även hundens ägare som befann sig i närheten blev skadad i samband med händelsen och fick föras till sjukhus för omplåstring.

– Vi bedömer att hon fått splitterskador och att hon fått tre mindre sårskador i ena benet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

En man i 75-årsåldern misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.

Ytterligare en person, ett barn i tioårsåldern, ska ha befunnit sig nära kvinnan vid händelsen och mannen misstänks därför även för framkallande av fara för annan. Barnet klarade sig utan skador.

Mannen greps först men åklagaren beslutade senare att försätta honom på fri fot eftersom det saknas skäl för anhållande. Han är dock fortsatt misstänkt.

Polisen har beslagtagit vapnet för analys och har spärrat av platsen för kriminalteknisk undersökning.