Radar · Inrikes

Riksdagsledamot lämnar efter brottsutredning

Riksdagsledamoten Dag Larsson (S).

Socialdemokraternas riksdagsledamot Dag Larsson lämnar sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är en brottsutredning.

”Jag har figurerat i en förundersökning. Jag har inte gjort något olagligt och det finns inga brottsmisstankar riktade mot mig. Jag bedömer dock att det här skadar förtroendet för mig som politisk företrädare”, säger Dag Larsson i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna (S) i Stockholmsregionen.

”Av respekt för det uppdrag jag har som folkvald väljer jag att avgå från alla mina uppdrag omedelbart. Jag står inte heller till förfogande som kandidat i höstens val.”

Catharina Piazzolla, kommunsekreterare för S i Stockholm, bekräftar för TT.

— Ja, det stämmer. Jag har pratat med honom, och han har både gett mig sin avsägelse och berättat det som står i pressmeddelandet.

Massagesalong utreds

Varken Piazzolla eller presskontakten Simon Andersson kan svara på vad utredningen handlar om.

— Jag har ingen mer information, säger Andersson.

Men enligt Aftonbladet förekommer Larsson – utan att vara misstänkt – i polisens utredning av en massagesalong som fungerat som förtäckt bordell på Östermalm i Stockholm.

En chatt på Instagram i utredningens sidomaterial kopplas till politikern. När Aftonbladet konfronterade Larsson i riksdagen nyligen förklarade han sig med att han troligen blivit utsatt för ett dataintrång.

— Jag tror att någon har nyttjat mitt konto till att ha kontakt med någon person, det är vad jag tror, säger Larsson till tidningen.

TT har sökt Dag Larsson.