Radar · Utrikes

Brandmän omringade i ännu en skogsbrand

En arméhelikopter som satts in för att bekämpa en brand i Elbe-Elster i Tyskland fyller på vatten.

Ett flertal brandmän omringades av elden under bekämpningen av en omfattande skogsbrand i östra Tyskland. Samtliga räddades, men fyra fick lindriga skador, uppger lokala myndigheter.

Branden bröt ut i söndags i nationalparken Sächsische Schweiz, nära gränsen till Tjeckien, på grund av rådande värmebölja och spred sig sedan till Tyskland.

Runt 350 brandmän arbetar med att bekämpa branden och 13 helikoptrar vattenbombar det 150 hektar stora området från luften.

I Elbe-Elster-området i södra Brandenburg tvingades omkring 700 personer evakuera tidigare i veckan till följd av ytterligare en skogsbrand. På lördagen meddelade lokala myndigheter att den branden nu är under kontroll.

Tjeckien har drabbats av flera allvarliga skogsbränder och begärde i veckan hjälp via EU:s civilskyddssamarbete. Sverige har skickat två så kallade skopande flygplan för att hjälpa till med att bekämpa bränderna.

Under juli har även Spanien, Kroatien, Frankrike och Grekland drabbats av skogsbränder till följd av värmeböljan i Europa.