Glöd · Debatt

”Behöver afghanska kvinnor bränna sina slöjor för att bli tagna på allvar?”

Tusentals kvinnor i Afghanistan har mördats och mördas än i dag framför våra ögon, folk avrättas på grund av deras etniska tillhörighet, barn säljs på gator och flickor/kvinnor får avstå från skolan och arbete, skriver Lauren Mir .

Jag önskar att alla politiker som är ute för att protestera för Jina Mahsa Amini och Iran, tog sig tid även för det afghanska folket som har lidit i över ett år, skriver debattören.

DEBATT. Kvinnorna i Afghanistan har protesterat under talibanernas terror och hot det senaste året. Kvinnorna i Afghanistan har blivit misshandlade, arresterade, våldtagna och bortförda från sina hem och dödade, men omvärlden har varit tysta. Ingen har gjort uppror eller ifrågasatt talibanernas handlingar och terror över det afghanska folket.

Tusentals kvinnor i Afghanistan har mördats och mördas än i dag framför våra ögon, folk avrättas på grund av deras etniska tillhörighet, barn säljs på gator och flickor/kvinnor får avstå från skolan och arbete.

Ändå har ingen ställt upp för en protest för att fördöma den hemska terrorgruppen talibanregimen för att visa solidaritet för folket i Afghanistan.

En kvinna blev mördad i Iran och det är global solidaritet. Behöver afghanska kvinnor också bränna sina slöjor för att bli tagna på allvar?

Jag säger inte detta för att tona ned Mahsa Aminis död eller för att rättfärdiga regimens felaktiga handlingar. Men man funderar och undrar över liberalernas tystnad samt den globala feminismen som praktiskt taget gått upp i rök sedan talibanerna tog över Afghanistan i augusti förra året.

Varför är det skillnad mellan människor? Väljer man vilka som är värda att ta sig tid för? Eller vad handlar det om?

Tankar och en djup besvikelse från mig.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV