Radar · Inrikes

SKR-ordförande brottsmisstänkt – lämnar sin post

Anders Knape lämnar sina uppdrag sedan polisen inlett en förundersökning om misstänkt sexköp.

Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) ordförande Anders Knape lämnar sin post på egen begäran, rapporterar P4 Värmland. Bakgrunden till avhoppet är en pågående förundersökning om misstänkt köp av sexuell tjänst.

”Sveriges Kommuner och Regioners styrelseordförande, Anders Knape, har på egen begäran valt att lämna sina uppdrag inom förbundet. En ny ordförande kommer att utses av SKR:s styrelse”, skriver SKR i ett pressmeddelande.

Knape lämnar även sitt uppdrag som kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad, samt som ordförande i KPA Tjänstepension AB, rapporterar lokala medier

Anders Knape misstänks för köp av sexuell tjänst i en förundersökning som polisen har inlett, enligt ett pressmeddelande från Moderaterna i Värmland.
Knape förnekar brott.

”Jag vill understryka att jag inte har begått det brott som jag misstänks för, och jag hoppas att allt reds ut så fort som möjligt. Men med respekt för uppdragens karaktär, och av hänsyn till Karlstads kommun och till SKR, lämnar jag mina uppdrag”, säger han i pressmeddelandet.

Håkan Axelsson, förbundsordförande Moderaterna i Värmland, bekräftar för TT att Knape fattade sitt beslut under fredagseftermiddagen. Han säger vidare att partiet inte tidigare kände till brottsmisstankarna som riktas mot honom.
Knape är även ledamot i EU:s regionkommitté, rapporterar NWT.

TT