Radar · Integritet

Efter kritik för personalövervakning – Microsoft lanserar nytt verktyg

IT-administratörer kunde tidigare, med hjälp av Microsoft-verktyget Productivity score, övervaka hur enskilda medarbetare använde 365-program i detalj.

Microsofts verktyg Productivity score fick kritik från flera håll för sin funktion som möjliggjorde för chefer att övervaka anställdas användning av 365-appar på individnivå. Nu lanserar företaget ett nytt verktyg som inte ska vara lika integritetskränkande.

Det nylanserade Adoption score från Microsoft ska göra det lättare för chefer att få en god översikt över anställdas arbete i 365-program, utan att ge information på individnivå, rapporterar Computer Sweden.

Det tidigare mätverktyget, Productivity score, kritiserades för sin funktion som gav administratörer tillgång till information på individnivå om hur personalen använde Microsoft 365-appar som Word, Excel, Powerpoint, Skype, Outlook och Teams. IT-administratörer på företag kunde exempelvis se vem som öppnat ett visst program och vilken tid, och så vidare.

Det nya verktyget som ska ersätta det tidigare ska enligt Microsoft inte kunna nyttjas för att komma åt information om hur enskild personal använder 365-tjänster.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV