Radar · Politik

Kristersson vill ha två veckor till

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) på väg till talman Andreas Norlén för att rapportera hur det går med regeringsbildandet.

Ulf Kristersson har bett talmannen om att få två veckor till på sig att bilda regering.

På förmiddagen träffade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson  talmannen Andreas Norlén för att rapporterade hur det går med arbetet att bilda en ny regering.

På en pressträff i riksdagshuset efteråt säger han att det sammanfattningsvis är ”ett bra läge” och det är konstruktiva diskussioner som förs mellan de fyra partierna.

I övrigt är Ulf Kristersson förtegen om hur förhandlingarna går. 

Men de är ännu inte klara och därför har han bett att få ytterligare två veckors sonderingstid, med en avrapportering om en vecka.

Ulf Kristersson får frågan om han kan tänka sig att skjuta upp vissa förhandlingar när nu Sverige befinner sig i skarpt läge med misstankarna om sabotage mot de ryska gasledningarna i Östersjön.

– När man tillsätter en helt ny regering inför en mandatperiod måste man ha löst ut många frågor, så att man har en bra styrfart. Men det är klart att omvärlden just nu sätter det här i ett ljus av att det är angeläget att göra det så fort som möjligt, säger Kristersson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV