Radar · Miljö

Hellström kallas hjälte efter framträdandet med Greta

Håkan Hellström bjöd in Greta Thunberg och Fridays For Future till Ullevi under helgen.

När Håkan Hellström för första gången gjorde en politisk markering i samband med sina konserter på Ullevi under fredagen och lördagen möttes det av både ros och ris från fansen. Tilltaget att tillsammans med Greta Thunberg och andra ungdomar från Fridays For Future sjunga ”Tillsammans i mörker” på scenen kallas både ”heroiskt” och ”irriterande”.

Uppmaningen från scenen att gå och rösta på politiker som prioriterar klimat och miljö fick kommentarerna på sociala medier att hagla. Till och med människor som inte ens var på konserten klagade över ”godhetspropaganda” och sade sig ”tappat förtroendet” för Håkan Hellström.

Andra, däribland musikern Stefan Sundström, hyllar Hellströms statement:

”Den här valrörelsen är grotesk. Dags att steppa upp för våra barn och barnbarn. Håkan Hellström är en hjälte som bjuder in Greta som säger som det är! Håkan du är min idol!

16-åriga Leonora Hermann, en av klimataktivisterna, säger att unga tar alla chanser för att nå ut med det budskap som ”alla behöver höra”.

– Klimatkrisen är här, forskarna har varnat i decennier, men ingen gör nära nog tillräckligt för att vända skutan. Mer än 30 av Sveriges största artister ställt sig bakom den här kampen och eftersom musik har en enorm makt att förena människor så är det ovärderligt att få den här plattformen tillsammans med Håkan Hellström.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV