Radar · Morgonkollen

Biden liknar Trumps rörelse vid halvfascism

Joe Biden pratar under en valupptakt vid en skola i Rockville, Maryland.

USA:s president Joe Biden har inte mycket över för Trumps politiska rörelse. I en valupptakt liknar han den för en slags halvfascism.

Joe Biden pratade vid en valupptakt i Maryland om oron för demokratin efter det att den tidigare presidenten Donald Trump försökt att förändra valresultatet.

– Det är inte bara Trump, utan hela filosofin som understryker … Jag kommer att säga något – det är som semifascism, säger han.

Den demokratiske presidenten kallade den så kallade Maga-röreslen för extrem. Maga, Make America Great Again, har blivit namnet på Trumps ideologi.

– Jag respekterar konservativa republikaner. Jag respekterar inte de här Maga-republikanerna, säger Biden.

Republikanska partiet kallar Bidens kommentarer för föraktliga, och säger att Biden tvingat amerikaner ut i arbetslöshet och skickat landet ned i en recession, där vanliga invånare varken har råd med bensin eller livsmedel.

Biden och hans regering har haft svårt att nå ut med sitt budskap om den politik man lyckats driva igenom, däribland ett enormt infrastrukturpaket och nyligen ett brett paket med bland annat klimatåtgärder. Inför mellanårsvalet förbereder Biden en turné för att öka den medvetenheten, och hjälpa partikamraterna som står på valsedlarna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV